50% Rabatt auf ausgewählte E-Books! Jetzt profitieren.
Willkommen, schön sind Sie da!
Logo Ex Libris

Realizimi i "Arkitekturës së Re". Shqipëria gjatë viteve 1925-1943

  • Kartonierter Einband
  • 224 Seiten
(0) Erste Bewertung abgeben
Bewertungen
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Alle Bewertungen ansehen
Qëllimi i këtij studimi është të rimarrë edhe njëherë miqësinë italo-shqiptare dhe të nxjerrë në pah ndikimet e artit italian në v... Weiterlesen
20%
95.00 CHF 76.00
Auslieferung erfolgt in der Regel innert 3 bis 4 Werktagen.

Beschreibung

Qëllimi i këtij studimi është të rimarrë edhe njëherë miqësinë italo-shqiptare dhe të nxjerrë në pah ndikimet e artit italian në vendin tonë. Historitë e Shqipërisë dhe Italisë janë gërshetuar shpesh ndërmjet tyre gjatë shekujve. Nga kjo përsiatje kanë lindur dhe janë zhvilluar marrëdhënie dhe raporte shkëmbimi me njëra-tjetrën. Ky punim përfshin periudhën e viteve 1925-1943 të marrëdhënieve midis Italisë dhe Shqipërisë, vite që përkojnë gjithashtu me veprimtarinë e arkitektëve dhe inxhinierëve në territorin shqiptar. Këtu kam si synim të fokusohem në arkitekturën e qyteteve shqiptare përgjatë periudhës së pushtimit italian si edhe ndikimit që pati arti italian në Shqipërinë e atyre viteve. Gjithashtu, përgjatë këtij studimi do të shfaqen disa detaje mbi planin e qyteteve përpara ndërhyrjeve dhe pas ndërhyrjeve të arkitektëve italianë, do të analizohen elemente si aspiratat e qeverisë fashiste italiane, etj. Do të trajtohen disa koncepte metodologjike duke u fokusuar në zbukurimet dhe artefaktet e brendshme të këtyre godinave të punuara nga skulptorë dhe artistë të ndryshëm.

Autorentext
Prifti, Ariola Ariola Prifti, mban titullin Doktor i Shkencave në Trashëgimi Kulturore. U diplomua në Shkenca të Trashëgimisë Kulturore Historike-Artistike në Universitetin e Peruxhias (Itali), ku përfundoj edhe Masterin e Shkencave në Histori Arti dhe në Universitetin e Urbinos (Itali) Masterin profesional Ekspert në Menaxhimin e Trashëgimisë Kulturore.

Produktinformationen

Titel: Realizimi i "Arkitekturës së Re". Shqipëria gjatë viteve 1925-1943
Untertitel: Aplikimi i arkitekturës italiane në qytetet shqiptare
Autor:
EAN: 9786139414444
ISBN: 978-613-9-41444-4
Format: Kartonierter Einband
Herausgeber: GlobeEdit
Genre: Kunst
Anzahl Seiten: 224
Gewicht: 349g
Größe: H220mm x B150mm x T13mm
Veröffentlichung: 27.03.2019
Jahr: 2019